Visar 15 av 125 träffar på Spanska

Sortera på:
 1. Video

  ¡Anima más!

  Filmen heter "Confusión en la isla de Pascua" och gjordes av elever i klass 7B i Sverigefinska skolan under handledning av animatör Björn Calberg. Den ingår i den spanska serien Palabras al Aire för grundskolan och gymnasiet.

  Källa:

  Publicerad:2006-11-28
 2. Video

  ¡Pregunta ya! : El español crece

  Vi befinner oss i Miami där spanskan växer med raketfart. Räcker det med att kunna bara spanska i Miami? Blandar folk spanska och engelska? Kommer spanskan bli det största språket? De svenska eleverna har många frågor. Tika Lahne besöker en radiostation som har svar på tal. Tittarna får lära sig ord som gräns, blanda och befolkningsgrupp.

  Källa:

  Publicerad:2014-03-23
 3. Video

  ¡Pregunta ya! : Lengua

  Varför pratar spanjorer så snabbt? Var pratas den bästa spanskan? Och finns det några spanska ord man bara måste kunna? I jakten på svar på dessa och andra frågor om spanska språket träffar Tika spanjorer som möts på en språkpub, ungdomar på stan och den kulsprutesnabba radioprataren Jessica Rodriquez. Dessutom reser vi till Colombia där de tror sig ha svaret på frågan om var man pratar den bästa spanskan.

  Källa:

  Publicerad:2013-03-31
 4. Ljud

  301 días, España : Deportes

  17-årige William Bydén ska bo och plugga ett läsår i den lilla staden Arcos de la Frontera i spanska Andalusien. Hans värdfamilj är fotbollstokig medan William själv är mer intresserad av basket. Som tur är hittar han ett basketlag där han trivs mycket bra. Tränaren Ramón och kompisarna är schyssta och William märker att basketen blir som terapi när allt känns tungt och han har svårt med språket. I slangskolan möter vi de spanska ungdomarna María och Dani.

  Källa:

  Publicerad:2011-12-24
 5. Ljud

  301 días, España : En la ciudad

  Kvarteret där William bor är typiskt spanskt, alla grannar känner varandra och sitter ute och pratar och umgås på gatan. 10 minuters gångavstånd därifrån ligger Gamla stan, där det kryllar av turister på de smala gatorna. William leker turist och frågar vad som är värt att se i staden.

  Källa:

  Publicerad:2011-12-17
 6. Ljud

  301 días, España : La comida

  17-årige William Bydén ska bo och plugga ett läsår i den lilla staden Arcos de la Frontera i spanska Andalusien. William tycker att den spanska maten är en besvikelse. Han hade hört att den skulle vara fantastisk, men den är ungefär som hemma. Och när familjen friterar korvar till middag, då är det till och med äckligt. Tillsammans med en tjejkompis går William på restaurang och äter dagens lunch, "menú del día". Vi får också en liten slangskola med de spanska ungdomarna María och Dani.

  Källa:

  Publicerad:2011-12-10
 7. Ljud

  301 días, España : La escuela

  17-årige William Bydén bor och pluggar ett läsår i den lilla staden Arcos de la Frontera i Andalusien, Spanien. I skolan talar lärarna snabbt och sluddrigt och William uppfattar bara enstaka ord. Som tur är har han klasskompisar som hjälper honom. Lustigt nog lär han sig mest spanska på engelsklektionen. I slangskolan möter vi de spanska ungdomarna María och Dani.

  Källa:

  Publicerad:2011-11-26
 8. Ljud

  301 días, España : La familia

  17-årige William Bydén ska bo och plugga ett läsår i den lilla staden Arcos de la Frontera i Andalusien, Spanien. Väl på plats möter William sin spanska värdfamilj. I slangskolan möter vi de spanska ungdomarna María och Dani.

  Källa:

  Publicerad:2011-11-19
 9. Ljud

  301 días, España : La fiesta

  17-årige William Bydén ska bo och plugga ett läsår i den lilla staden Arcos de la Frontera i spanska Andalusien. William är lite chockad över spanjorernas sena kvällsvanor. Att gå ut och festa först efter midnatt och komma fem på morgonen är inget konstigt. När ungdomarna i hans ålder ska umgås och snacka tar de gärna med sig alkohol och hänger på något torg. Han har också sett att många röker på i Spanien. I slangskolan möter vi de spanska ungdomarna María och Dani.

  Källa:

  Publicerad:2011-12-31
 10. Ljud

  301 días, España : Los amigos

  17-årige William Bydén ska bo och plugga ett läsår i den lilla staden Arcos de la Frontera i spanska Andalusien. William har haft svårt att få kompisar eftersom han pratar så dålig spanska. Han tycker att konversationerna blir torftiga. Han har också märkt att man nästan aldrig är hemma hos vänner. När man umgås hänger man istället på en bar, ett kafé eller ett torg. I slangskolan möter vi de spanska ungdomarna María och Dani.

  Källa:

  Publicerad:2011-12-03
 11. Ljud

  Anaconda sociedad : Spanska - ett språk utan gränser

  Vi reser till USA där vissa städer har blivit så gott som totalt spanskspråkiga. En av dem är Brownsville i Texas. Reportern Veronica Lilja reser dit för att ta reda på vad som händer om man inte kan prata spanska. Dessutom förklarar Nuria de la Torre från Instituto Cervantes varför spanskan har blivit världens andra största språk.

  Källa:

  Publicerad:2010-11-13
 12. Ljud

  Anders vs spanska : Anders går på fotboll

  Laura tar med Anders till Camp Nou där de tittar på det lokala fotbollslaget FC Barcelona.

  Källa:

  Publicerad:2011-02-26
 13. Ljud

  Anders vs spanska : Anders går på marknad

  Laura tar med Anders till en marknad inne i Barcelona. Här får han lära sig hur man handlar på spanska, liksom namn på olika frukter.

  Källa:

  Publicerad:2011-02-05
 14. Ljud

  Anders vs spanska : Anders hittar rätt

  Språkkompisen Laura Bengtsson del Barrio lär Anders hur man hittar till Klostret.

  Källa:

  Publicerad:2011-01-29
 15. Ljud

  Anders vs spanska : Anders i djuraffären

  Laura tar med sig Anders till Sant Cugats naturreservat. Här får Anders lära sig de spanska djuren.

  Källa:

  Publicerad:2011-03-05