Visar 15 av 32 träffar på Projekt

Sortera på:
 1. Artikel

  "Seniordata" för Ivan & Vanja

  ABF Österlen har i sitt CFL-projekt utvecklat en modell för att miska den digitala klyftan bland pensionärer och funktionshindrande

  Källa:

  Publicerad:2007-10-09
 2. Artikel

  ”Halvledarkonceptet”

  Medborgarskolan i Ystad har sedan 2002 utvecklat ett mycket framgångsrikt recept för att utbilda och möta den digitala klyftan för seniorer. Dessvärre har vi nu kommit till något som kan liknas vid vägs ände. Verksamheten har blivit så stor och komplex att behovsinventering och metoder till bättre genomförande och planerna på vidare spridning i det närmaste fått läggas åt sidan.

  Källa:

  Publicerad:2007-10-17
 3. Artikel

  ”Testa flexibelt lärande!”

  Att ge korta, flexibla kurser med syftet att nå ovana dataanvändare, som inte tidigare studerat flexibelt Målgrupp Invandrare och kvinnor 55+ och andra ovana datoranvändare samt personer som aldrig deltagit i flexibelt lärande.

  Källa:

  Publicerad:2007-10-15
 4. Artikel

  Broar över den digitala klyftan

  Folkbildningsföreningen i Malmö syftar till kunskapsutveckling om fria programvaror och om tillgängliga göra dessa i föreningslivet.

  Källa:

  Publicerad:2007-10-15
 5. Artikel

  Data för nybörjare

  Studieförbundet Bilda region Nord syftar med sitt projekt att tillgänliggöra det flexibla lärandet inom sitt verksamhetsområde

  Källa:

  Publicerad:2007-10-17
 6. Artikel

  DataNytta

  Att personer som fortfarande har ringa eller ingen erfarenhet av arbete med dator/IT, ska förvärva de kunskaper och vana som erfordras, för att bättre ta del av information, till nytta och nöje för sin egen tillvaro.

  Källa:

  Publicerad:2007-10-15
 7. Artikel

  Deltagande lärande med IT i skolan

  I ett års tid ges elever från skolornas allmänna linjer, och klassens lärare fullständigt IT-stöd för att undersöka vilka kommunikativa verktyg som fungerar bäst. Projektet är en deltagande metodutveckling för att få fram praktiska IT-pedagogiska modeller och övningar.

  Källa:

  Publicerad:2008-04-09
 8. Artikel

  Demokrati och digital delaktighet i SV Region Sydost

  Folkbildningen kan vara en viktig aktör i arbetet för att minska den digitala klyfta som finns i Sverige. För att det ska bli möjligt måste den digitala kompetensen bland personal och cirkelledare höjas.

  Källa:

  Publicerad:2007-10-15
 9. Artikel

  Demokrati och digital delaktighet Nybro SV

  SV Nybro har länge arbetat med folkbildning inom IT. Vi har populära studiecirklar i t ex ”Data för skrämda nybörjare” där många deltagare de senaste åren har lärt sig om datorn från grunden. I upplägget ingår bland annat att lära sig att sköta bankärenden via nätet, beställa biljetter, enkel formatering och inblick i de vanligaste dataprogrammen.

  Källa:

  Publicerad:2007-10-15
 10. Artikel

  Den digitala bryggan

  Projektet är ett samarbete mellan NBV:s medlemsorganisationer i Halland

  Källa:

  Publicerad:2007-10-17
 11. Artikel

  Digital delaktighet – en demokratifråga

  Vi vill utveckla metoder för att visa på möjligheter för nya användare att få del av det digitala utbudet och att folkbildningen är en viktig aktör då det gäller att hos den gruppen öka de digitala kunskaperna och färdigheterna. Det gäller att nå dessa människor i situationer när de känner att motivationen är hög för att hämta in den nya tekniken.

  Källa:

  Publicerad:2007-10-15
 12. Artikel

  Digital delaktighet i Kalmar län

  Länsbildningsförbundet i Kalmar gör en satsning på att många invånare ska bli digitalt delaktiga

  Källa:

  Publicerad:2007-10-15
 13. Artikel

  Digitala broar i unga lärmiljöer

  Unga människors digitala hemmaplan och vilka tekniska möjligheter som finns där. Projektet vill bygga broar mellan den världen och samhällets behov av effektiv kommunikation och logistik i byggandet av lärmiljöer och föreningsaktiviteter.

  Källa:

  Publicerad:2008-04-09
 14. Artikel

  Digitala Minnen

  Projektet Digitala Minnen är ett samarbete mellan Sunderby folkhögskola och Luleå kommun, närmare bestämt Medborgarkontoret i Råneå. Vi som arbetar med projektet är Gerd Nordmark, Sunderby folkhögskola och Terese Lantto, Medborgarkontoret.

  Källa:

  Publicerad:2007-10-17
 15. Artikel

  Digitalt lärande i nätverk

  ABF i Sörmland vill i samverkan med Handikappföreningarna Sörmland utveckla en modell som kan bidra till att minska det digitala utanförskapet för funktionshindrade och medlemmar inom handikapprörelsen

  Källa:

  Publicerad:2007-10-15