Visar 15 av 292 träffar på Religioner

Sortera på:
 1. Webbsida

  Kväkarna - Vännernas samfund

  Kväkarnas webbplats i Sverige.

  Källa:

  Taggar:

  Publicerad:2005-06-22
 2. Webbsida

   Medieval Pilgrimage (medeltida pilgrimsvandringar)

  Här finner du beskrivningar av de medeltida pilgrimsvandringarna.

  Källa:

  Publicerad:2003-12-17
 3. Webbsida

  24-7 Prayer – non-stop prayer across the nations

  Internationell webplats för kristna att be tillsammans. På engelska.

  Källa:

  Taggar:

  Publicerad:2004-07-01
 4. Webbsida

  Abrahams barn

  Abrahams barn är en pedagogisk verksamhet som vill öka ungas kunskaper om religiösa traditioner framför allt islam, judendom och kristendom. För att överbrygga missförstånd arbetar de med en metod som bygger på inlevelse och identifikation.

  Källa:

  Publicerad:2009-03-14
 5. Artikel

  Abrahams släktträd

  Med hjälp av en ritad figur beskrivs Abrahams släktträd på ett tydligt sätt. Judendom, kristendom och islam är besläktade med varandra. De har en gemensam stamfader: Abraham. Figuren visar de abrahamitiska religionernas släktträd.

  Källa:

  Publicerad:2009-03-14
 6. Webbsida

  Access to Insight - Readings in Theravada Buddhism

  En stor mängd information om Theravada buddhism på engelska.

  Källa:

  Taggar:

  Publicerad:2004-07-02
 7. Webbsida

  Adventistsamfundet

  Samfundets webbplats. Här finns både allmänna fakta och nyheter om rörelsen.

  Källa:

  Taggar:

  Publicerad:2005-06-22
 8. Webbsida

  Almviks Gård

  Almviks Gård ägs av Hare Krishna. Presentation av vedisk livsstil i svensk miljö, här bor femton familjer. Länkar, artiklar, inlägg, beställningar av böcker och föreläsningar.

  Källa:

  Publicerad:2005-10-14
 9. Webbsida

  Amish - FAQ

  En sammanställning av vanliga frågor och svar om Amish.

  Källa:

  Publicerad:2003-10-14
 10. Video

  Amishfolket : Del 1

  I två program följer vi livet i ett antal amishsamhällen i USA under ett år. Amishfolket lever än idag enligt strikta religiösa regler från 1700-talet. Gruppen är bildad ur en utbrytning ur mennoniterna som är en schweizisk anabaptistisk rörelse med sitt ursprung från 1500-talet. På grund av förföljelse i Europa kom de att emigrera till USA på 1700-talet. Idag har rörelsen knappt 250 000 medlemmar huvudsakligen i Pennsylvania och Ohio i USA. Amishrörelsen förordar ett tillbakadraget liv där man värnar om kultur, tradition och tro. Samtidigt har medlemmarna allt svårare att försörja sig på traditionellt vis. I dag har den av omvärlden romantiserade bilden av livsföringen utvecklats till en turistindustri.

  Källa:

  Publicerad:2013-05-20
 11. Video

  Amishfolket : Del 2

  I takt med vår tids utveckling hamnar amishkyrkans värderingar i konflikt med det amerikanska samhället. Amish motsätter sig till exempel byggnormer som kräver brandvarnare i bostäder, eftersom de anser att en teknisk uppfinning inte kan påverka Guds vilja. Även inställningen till skolväsendet har kantats av konflikter genom åren då man motsatt sig den allmänna skolplikten. Amish anser att för mycket utbildning kan göra barnen för individualistiska, att de kan förlora sina värderingar och vända sig bort från rörelsen. Medlemmar, personer som lämnat rörelsen, antropologer och historiker ger oss här en bild av rörelsens, för många, okända värld.

  Källa:

  Publicerad:2013-05-27
 12. Ljud

  Anaconda en español : Del otro mundo

  Med programledare på svenska. "Den andra sidan" innebär sånt som vi inte kan ta på, eller se med blotta ögat, men som många ändå hävdar existerar. Vi träffar Katty som varje lördag går till Adventkyrkan. Hon föredrar att vara nära Gud istället för att gå ut och festa med sina kompisar. Vi följer också med på en spökjakt utanför Madrid. Juan och Pablo, Spaniens främsta spökjägare, åker ut till ett övergivet sjukhus där det sägs finnas många andar. De hoppas få kontakt med den andra sidan genom en bandspelare och när de minst anar det händer något som inte går att bevisa.

  Källa:

  Taggar:

  Publicerad:2009-04-21
 13. Webbsida

  Antroposofi.info

  Välmatad sida om antroposofins olika grenar; waldorfpedagogik, läkepedagogik, vård, medicin, biodynamiska produkter, filosofin, kost forskning och antroposofiska verksamheter överhuvudtaget. Nyheter, bokrecensioner.

  Källa:

  Publicerad:2005-10-29
 14. Webbsida

  Antroposofiska sällskapet

  Officiell hemsida för antroposofiska sällskapet. Presentation av waldorfpedagogik, biodynamisk odling, läkepedagogik, antroposofisk medicin.

  Källa:

  Publicerad:2005-10-29
 15. Artikel

  Kista

  Idag växer det fram en ny form av religionsdialog som utgår från samfundens gemensamma behov och där samverkan i praktiska frågor är en viktig drivkraft. Ett sådant försök är den nya kursen Arvet efter Paradiset på Kista folkhögskola. Kursidén kan också ses som ett bidrag till minoritetssamfundens bildningssträvanden.

  Källa:

  Publicerad:2012-11-04