Pedagogiska resurser för möten och lärande

Här finns verktyg och resurser för möten och lärande: Studiematerial, kommunikation, diskussion, samarbete, tv- och radioprogram nättidning och sociala medier. Det mesta av innehållet är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dig som loggar in.

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

150 berättelser från folkhögskolor
Webbsida
150 berättelser från folkhögskolor

150 berättlesler som visar upp folkhögskolan, det unika i skolformen och vilken skillnad folkhögskolan har gjort för de som deltar. Det görs genom berättelser från deltagare, före detta deltagare eller personal på folkhögskolor.

Källa:

Europeiska språkdagen 26 september
Webbsida
Europeiska språkdagen 26 september

Provlyssna på 21 olika europeiska språk och lär dig ett antal nyttiga ord och fraser. Lektionstips och annat kul finns också på sidan. Här kan man fastna länge!

Källa:

Den hållbara verktygslådan
Den hållbara verktygslådan

Hur kan vi inom folkbildningen bidra till lärandet för hållbar utveckling? Vi presenterar här fyra kraftfulla pedagogiska verktyg till stöd för lärandet för hållbar utveckling och uppmanar andra folkbildare att bidra med sina erfarenheter.

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Jan Gradvall möter Emmylou Harris
Video

Jan Gradvall möter Emmylou Harris

Musikern Emmylou Harris är en av 2015 års Polarpristagare. Hon intervjuas av Jan Gradvall om sin karriär. Hon berättar bland annat att hon letar upp gamla vänner och bekanta för att minnas vad som hänt under karriären.

Fostran till frihet
Video

Fostran till frihet

Om dansbanor, kurorter, semester, fritid, motion och hygienism. Hälsosamma bad, semesterlagen och kroppskultur blev viktiga inslag i folkhemsbyggandet.

Hyland - en legend som trollband
Video

Hyland - en legend som trollband

Under tre decennier trollband Lennart Hyland miljontals människor över hela landet. Hans program var både roliga och meningsfulla och han var först med frukost-tv och talkshows. Men Hyland hade också en svart och komplicerad sida

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Rätt använda kan datorer stimulera reflektion Rätt använda kan datorer stimulera reflektion

Följ vår gästskribent Håkan Fleischers miniserie, specialskriven för Nättidningen re:flex! Den handlar om hans specialområden: datorn i skolan och digital bildning. Idag publicerar vi del 2 av 3.

En skola i rörelse En skola i rörelse

Jan Altsjö skriver om vikten av att skolformen folkhögskola är fri och flexibel.

Det som gör att folkhögskolan har överlevt över tid, och att en stor majoritet i riksdagen vill satsa på skolformen, är dess förmåga att vara flexibel. Hade inte folkhögskolan ständigt varit i tiden hade situationen för skolformen varit betydligt sämre än fallet idag.

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Läs mer om Flexlär och se digitala studiematerial

Karlsson&Schueler

Karlsson&Schueler

Podden om Folkbildningsnätet. Här möter du personerna bakom resurser och tjänster, en folkhögskolelärare eller deltagare och andra spännande personer runt Folkbildningsnätet. Karlsson och Schueler är redaktörer på Folkbildningsnätet.

Folkhögskolebibliotekens blogg

Folkhögskolebibliotekens blogg

Bibliotekarier i folkbildningen utbyter tankar och idéer. Bloggen drivs av BIFF - Bibliotek i folkbildning och folkhögskola som är en ideell, partipolitiskt obunden förening.

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.