Pedagogiska resurser för möten och lärande

Här finns verktyg och resurser för möten och lärande: Studiematerial, kommunikation, diskussion, samarbete, tv- och radioprogram nättidning och sociala medier. Det mesta av innehållet är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dig som loggar in.

I keramikverkstaden

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Share, Learn, Inspire
Artikel
Share, Learn, Inspire

Onlinekursen ”Share, Learn, Inspire” är för dig som vill lära dig mer om folkbildning och vuxenutbildning i Europa och som vill bygga nätverk för framtida europeiska folkbildningssamarbeten

Källa:

Grundläggande bildbehandling
Grundläggande bildbehandling

Det här studiematerialet innehåller bildbehandling; programmen är Word, Paint, Photoshop.

Folkhögskolornas arbete för mångfald och inkludering
Folkhögskolornas arbete för mångfald och inkludering

Den 21 mars 2015 är det Folkhögskolans dag. Vi har tagit fram ett par korta filmer på temat Mångfald och inkludering. Använd dem för diskussion och inspiration, på Folkhögskolans dag eller vid något annat tillfälle.

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Digerdöden - den svarta döden
Video

Digerdöden - den svarta döden

Under 1300-talet blev mikroben, bakterien Yersinia Pestis dödlig. På bara fyra år dog 75 miljoner människor av pesten. Sjukdomen drabbade alla, unga och gamla, fattiga och rika. och i England beräknas att så många som 40 % av befolkningen dog. Se program  i serien Mikrobernas värld som ger hela historien.

Kvinnors liv och möjligheter : Somalia, Indien och Kenya
Video

Kvinnors liv och möjligheter : Somalia, Indien och Kenya

I två avsnitt granskar journalisten Nicholas Kristof tillsammans med kända skådespelare kvinnors situation i några utvecklingsländer som t ex Somalia, Indien och Kenya. 

Tyg och otyg
Ljud

Tyg och otyg

Vad det egentligen är vi har på oss och hur påverkar kläderna människa och miljö?Vad är det som luktar i nya jeans? Suger huden upp kemikalierna som finns i kläderna du har på dig? Och vad är skillnaden mellan bomull och polyester? 

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Europeisk fortbildning satsar på pedagoger Europeisk fortbildning satsar på pedagoger

Lite professionellt trött så här års? I behov av inspiration? Letar du efter en kul och nyttig fortbildning?
Då finns här lösning och svar på alla tre frågorna: Läs artikel på reflex

Det var länge sen du hörde av dig! Det var länge sen du hörde av dig!

Hur jag än gör blir det fel. Skrev vår, då väldigt håglösa, ordförande i bostadsrättsföreningen. Han har att tampas med en kassör som inte bor i föreningen men som ska ha kvar sin parkeringslats. Men den här texten ...

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Om flexlär

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.

Folkhögskolebibliotekens blogg

Folkhögskolebibliotekens blogg

Bibliotekarier i folkbildningen utbyter tankar och idéer. Bloggen drivs av BIFF - Bibliotek i folkbildning och folkhögskola som är en ideell, partipolitiskt obunden förening.