Pedagogiska resurser för möten och lärande

Här finns verktyg och resurser för möten och lärande: Studiematerial, kommunikation, diskussion, samarbete, tv- och radioprogram nättidning och sociala medier. Det mesta av innehållet är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dig som loggar in.

8 mars är det internationella kvinnodagen

Foto: Sruthis photography - All rights reserved

En dag varje år, den 8 mars, uppmärksammas särskilt kvinnors situation runt om i världen. Av de 1,4 miljarder människor som försöker överleva på en dryg dollar om dagen är tre femtedelar flickor och kvinnor. Bland de 960 miljoner vuxna som inte kan läsa och skriva är två tredjedelar kvinnor och 70 procent av de barn som inte går i skolan är flickor.

Vi har en temasida med länkar och tips - se den här

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Grundläggande bildbehandling
Grundläggande bildbehandling

Det här studiematerialet innehåller bildbehandling; programmen är Word, Paint, Photoshop.

Folkhögskolornas arbete för mångfald och inkludering
Folkhögskolornas arbete för mångfald och inkludering

Den 21 mars 2015 är det Folkhögskolans dag. Vi har tagit fram ett par korta filmer på temat Mångfald och inkludering. Använd dem för diskussion och inspiration, på Folkhögskolans dag eller vid något annat tillfälle.

Källa:

Den hållbara verktygslådan
Den hållbara verktygslådan

Hur kan vi inom folkbildningen bidra till lärandet för hållbar utveckling? Vi presenterar här fyra kraftfulla pedagogiska verktyg till stöd för lärandet för hållbar utveckling och uppmanar andra folkbildare att bidra med sina erfarenheter.

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Tyg och otyg
Ljud

Tyg och otyg

Vad det egentligen är vi har på oss och hur påverkar kläderna människa och miljö?Vad är det som luktar i nya jeans? Suger huden upp kemikalierna som finns i kläderna du har på dig? Och vad är skillnaden mellan bomull och polyester? 

Politiska tänkare
Ljud

Politiska tänkare

Om de politiska ideologiernas framväxt och grundvalar. Vi får lära oss om politiska tänkare som Edmund Burke, John Stuart Mill, Mary Wollstonecraft, Hjalmar Branting, Lenin med flera.

Bäst klädd
Ljud

Bäst klädd

Programledaren Sagal Hussein Omar synar det vi bär på våra kroppar. Det handlar om mode, konsumentmakt och hur man med liten budget kan vara både välklädd och miljövänlig.

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Digitalt kompetenslyft en viktig fråga för folkbildningen Digitalt kompetenslyft en viktig fråga för folkbildningen

Folkbildningsrådet anordnade under 2014 ett rådslag för den digitala utvecklingen inom folkbildningen. Resultatet från rådslaget visar på en rad behov inom såväl studieförbund som folkhögskolor.

Det var länge sen du hörde av dig! Det var länge sen du hörde av dig!

Hur jag än gör blir det fel. Skrev vår, då väldigt håglösa, ordförande i bostadsrättsföreningen. Han har att tampas med en kassör som inte bor i föreningen men som ska ha kvar sin parkeringslats. Men den här texten ...

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Om flexlär

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.

Folkhögskolebibliotekens blogg

Folkhögskolebibliotekens blogg

Bibliotekarier i folkbildningen utbyter tankar och idéer. Bloggen drivs av BIFF - Bibliotek i folkbildning och folkhögskola som är en ideell, partipolitiskt obunden förening.