Pedagogiska resurser för möten och lärande

Här finns verktyg och resurser för möten och lärande: Studiematerial, kommunikation, diskussion, samarbete, tv- och radioprogram nättidning och sociala medier. Det mesta av innehållet är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dig som loggar in.

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Legala handboken
Webbsida
Legala handboken

Vad får man använda för material på nätet? Vad gäller när sociala medier används i undervisningen? Det här är några från som Legala handboken försöker svara på. Legala handboken vill ge stöd till pedagoger och studenter så att man inte av misstag bryter mot lagen.

Källa:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Artikel
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på Folkbildningsnätets nyhetsbrev och ta del av nyheter om studiematerial, teman, nya UR-bloggen och många andra digitala pedagogiska resurser. Nyhetsbrevet kommer en gång i månaden.

Källa:

Worldmapper
Webbsida
Worldmapper

Worldmapper I vilka områden är man rikast, var finns mest vatten, hur är det med arbetslösheten eller oljan? I Worldmapper har kartorna ändrats beroende på omständigheter och sammanhang. Här får vi hjälp med att se på världen med andra ögon.

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Diktatorn
Video

Diktatorn

”Diktatorn” - åtta unga personer stängs under åtta dagar in i ett hus där det råder simulerad diktatur.  Tanken med programmet är att väcka tankar hos ungdomar, och skapa diskussioner om demokrati och demokratiska rättigheter.

Vad är en familj?
Video

Vad är en familj?

Vad är egentligen en familj och hur förtjänar man titeln förälder?

Inferno
Video

Inferno

Hur är det att leva med psykiska problem? Med avstamp i åtta personers erfarenheter tar vi upp olika aspekter av att vara sjuk, att få vård och hur det är att vara anhörig.

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Ja till Gudrun – om domännamn men inte om stormar Ja till Gudrun – om domännamn men inte om stormar

I september förra året registrerade en ung man i Dalarna domännamnet gudrunschyman.se hos .SE-stiftelsen. Sedan länkade han domänen till avpixlat ...

Sundsgårdens dyslexilinje Sundsgårdens dyslexilinje

Det första som slår en besökare är harmonin som råder i studielokalen. Folk arbetar lugnt och metodiskt, hämtar material ur hyllor och pärmar, skiftar med självsäkerhet plats till någon av datorerna för vidare arbete, skriver ut dokument. På tavlan fylls det på och tas bort namn under rubriken ”Hjälp”.

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Om flexlär

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.

Folkhögskolebibliotekens blogg

Folkhögskolebibliotekens blogg

Bibliotekarier i folkbildningen utbyter tankar och idéer. Bloggen drivs av BIFF - Bibliotek i folkbildning och folkhögskola som är en ideell, partipolitiskt obunden förening.