Pedagogiska resurser för möten och lärande

Här finns verktyg och resurser för möten och lärande: Studiematerial, kommunikation, diskussion, samarbete, tv- och radioprogram nättidning och sociala medier. Det mesta av innehållet är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dig som loggar in.

Den 21 mars 2015 är det Folkhögskolans dag. Vi har tagit fram ett par korta filmer på temat Mångfald och inkludering. Använd dem för diskussion och inspiration, på Folkhögskolans dag eller vid något annat tillfälle. Se materialet här

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Den hållbara verktygslådan
Den hållbara verktygslådan

Hur kan vi inom folkbildningen bidra till lärandet för hållbar utveckling? Vi presenterar här fyra kraftfulla pedagogiska verktyg till stöd för lärandet för hållbar utveckling och uppmanar andra folkbildare att bidra med sina erfarenheter.

Källa:

Att samtala i grupp
Artikel
Att samtala i grupp

Det är i samtalet som de egna åsikterna synliggörs och nya insikter skapas. Det är också här som respekten för den andre prövas. Har du funderat på att arbeta med samtalsmetodik i din grupp? Här några tips som andra använt.

Källa:

Anhängare och motståndare till islam i hatspiral
Artikel
Anhängare och motståndare till islam i hatspiral

Den allt mer uppskruvade polemiken mellan vissa anhängare och vissa motståndare till islam är ett av de största hoten mot våra samhällen, skriver den franske islamologen Gilles Kepel i sin nyöversatta bok ”Saint-Denis. Berättelsen om en Parisförort” (Atlantis). Christian Andersson recenserar i senaste numret av politiken.se

Källa:

Taggar:

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Tyg och otyg
Ljud

Tyg och otyg

Vad det egentligen är vi har på oss och hur påverkar kläderna människa och miljö?Vad är det som luktar i nya jeans? Suger huden upp kemikalierna som finns i kläderna du har på dig? Och vad är skillnaden mellan bomull och polyester? 

Politiska tänkare
Ljud

Politiska tänkare

Om de politiska ideologiernas framväxt och grundvalar. Vi får lära oss om politiska tänkare som Edmund Burke, John Stuart Mill, Mary Wollstonecraft, Hjalmar Branting, Lenin med flera.

Bäst klädd
Ljud

Bäst klädd

Programledaren Sagal Hussein Omar synar det vi bär på våra kroppar. Det handlar om mode, konsumentmakt och hur man med liten budget kan vara både välklädd och miljövänlig.

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Digitalt kompetenslyft en viktig fråga för folkbildningen Digitalt kompetenslyft en viktig fråga för folkbildningen

Folkbildningsrådet anordnade under 2014 ett rådslag för den digitala utvecklingen inom folkbildningen. Resultatet från rådslaget visar på en rad behov inom såväl studieförbund som folkhögskolor.

Det var länge sen du hörde av dig! Det var länge sen du hörde av dig!

Hur jag än gör blir det fel. Skrev vår, då väldigt håglösa, ordförande i bostadsrättsföreningen. Han har att tampas med en kassör som inte bor i föreningen men som ska ha kvar sin parkeringslats. Men den här texten ...

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Om flexlär

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.

Folkhögskolebibliotekens blogg

Folkhögskolebibliotekens blogg

Bibliotekarier i folkbildningen utbyter tankar och idéer. Bloggen drivs av BIFF - Bibliotek i folkbildning och folkhögskola som är en ideell, partipolitiskt obunden förening.