Pedagogiska resurser för möten och lärande

Här finns verktyg och resurser för möten och lärande: Studiematerial, kommunikation, diskussion, samarbete, tv- och radioprogram nättidning och sociala medier. Det mesta av innehållet är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dig som loggar in.

Kom till folkbildningens frukostseminarium den 7 maj kl 8-9 på Münchenbryggeriet i Stockholm! Det digitala skollyftet – en fartfylld satsning i folkhögskolan – står från och med nu i fokus. Det är dags för oss att göra ett digitalt skollyft på olika nivåer. 

Länk till folkbildningens del av programmet (pdf).
Länk till sajt för hela konferensen.

Frukostseminariet är en del av Framtidens lärande. Du anmäler dig till Framtidens lärande här.

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Världsbokdagen 23 april
Artikel
Världsbokdagen 23 april

Världsbokdagen har sitt ursprung i det katalanska firandet av skyddshelgonet St Göran. Dagen innefattar även upphovsrätten, ett sätt att uppmärksamma den förändring som sker i en värld som håller på att digitaliseras.

Källa:

Bibblio - stor samling lärresurser
Webbsida
Bibblio - stor samling lärresurser

Bibblio - en engelskspråkig samlingsplats för granskade lärresurser från olika källor som YouTube, Slideshare m fl. I Bibblio får du träff på filmer, föreläsningar, podcasts, sajter och artiklar. Sök på ett ställe - sök i Bibblio.

Källa:

Share, Learn, Inspire
Artikel
Share, Learn, Inspire

Onlinekursen ”Share, Learn, Inspire” är för dig som vill lära dig mer om folkbildning och vuxenutbildning i Europa och som vill bygga nätverk för framtida europeiska folkbildningssamarbeten

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Digerdöden - den svarta döden
Video

Digerdöden - den svarta döden

Under 1300-talet blev mikroben, bakterien Yersinia Pestis dödlig. På bara fyra år dog 75 miljoner människor av pesten. Sjukdomen drabbade alla, unga och gamla, fattiga och rika. och i England beräknas att så många som 40 % av befolkningen dog. Se program  i serien Mikrobernas värld som ger hela historien.

Kvinnors liv och möjligheter : Somalia, Indien och Kenya
Video

Kvinnors liv och möjligheter : Somalia, Indien och Kenya

I två avsnitt granskar journalisten Nicholas Kristof tillsammans med kända skådespelare kvinnors situation i några utvecklingsländer som t ex Somalia, Indien och Kenya. 

Tyg och otyg
Ljud

Tyg och otyg

Vad det egentligen är vi har på oss och hur påverkar kläderna människa och miljö?Vad är det som luktar i nya jeans? Suger huden upp kemikalierna som finns i kläderna du har på dig? Och vad är skillnaden mellan bomull och polyester? 

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Lär dig att googla! Lär dig att googla!

Att googla är en naturlig del av våra liv. Så naturlig att ordet sedan 2006 finns med i SAOL. Men bara för att det är enkelt att googla betyder inte det att det är enkelt att googla bra. Vad man skriver och hur man skriver det spelar stor roll. Här får du många bra tips

Den valda klyftan Den valda klyftan


Svensk folkbildning har i flera år jobbat med att minska den digitala klyftan. Många menar att den här klyftan är ett samhällsproblem med tydlig klassmarkör. Några undrar hur vi ska få alla att följa med på det digitala tåget? Andra undrar om det verkligen är ett problem, det är 2015, självklart har alla internet, eller?

 

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Läs mer om Flexlär och se digitala studiematerial

Karlsson&Schueler

Karlsson&Schueler

Podden om Folkbildningsnätet. Här möter du personerna bakom resurser och tjänster, en folkhögskolelärare eller deltagare och andra spännande personer runt Folkbildningsnätet. Karlsson och Schueler är redaktörer på Folkbildningsnätet.

Folkhögskolebibliotekens blogg

Folkhögskolebibliotekens blogg

Bibliotekarier i folkbildningen utbyter tankar och idéer. Bloggen drivs av BIFF - Bibliotek i folkbildning och folkhögskola som är en ideell, partipolitiskt obunden förening.

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.