Pedagogiska resurser för möten och lärande

Här finns verktyg och resurser för möten och lärande: Studiematerial, kommunikation, diskussion, samarbete, tv- och radioprogram nättidning och sociala medier. Det mesta av innehållet är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dig som loggar in.

Video (1 minut): Här ser du några exempel på vad du hittar på sajten

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Folkbildningen har världskongress
Artikel
Folkbildningen har världskongress

Väskan är packad, argumenten är slipade och förväntningarna stora. Den 11-14 juni samlas folkbildare från hela världen till världskongress i Montreal.

Källa:

Taggar:

Vägen till arbete
Vägen till arbete

Här är ett tänkbart upplägg för deltagare på SMF, studiemotiverande folkhögskolekurs. Tanken är att få alla perspektiv; d.v.s. från arbetets betydelse till att skaffa sig mer kunskap om vilka studievägar som finns och på vilket sätt de kan finansieras. Materialet är skapat av lärare på folkhögskola

Vet du hur man virkar en disktrasa?
Artikel
Vet du hur man virkar en disktrasa?

Ett sätt att tillverka sin egen disktrasa eller tvättlapp. Den blir både en uppsugande och skrubbande trasa.

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Jan Gradvall möter Emmylou Harris
Video

Jan Gradvall möter Emmylou Harris

Musikern Emmylou Harris är en av 2015 års Polarpristagare. Hon intervjuas av Jan Gradvall om sin karriär. Hon berättar bland annat att hon letar upp gamla vänner och bekanta för att minnas vad som hänt under karriären.

Fostran till frihet
Video

Fostran till frihet

Om dansbanor, kurorter, semester, fritid, motion och hygienism. Hälsosamma bad, semesterlagen och kroppskultur blev viktiga inslag i folkhemsbyggandet.

Hyland - en legend som trollband
Video

Hyland - en legend som trollband

Under tre decennier trollband Lennart Hyland miljontals människor över hela landet. Hans program var både roliga och meningsfulla och han var först med frukost-tv och talkshows. Men Hyland hade också en svart och komplicerad sida

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Fortbildning för rektorer Fortbildning för rektorer

Caroline Brun är rektor på Sommenbygdens folkhögskola i Tranås. I denna korta film berättar hon om sina erfarenheter av Rektorsfortbildning 3.0 i regi av Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO.

Tyst deltagande – om lurkers och lärande Tyst deltagande – om lurkers och lärande

Jag känner mig alltid obekväm när jag tvingas delta i en aktivitet som inte riktigt lockar. Till exempel på konsert när publiken uppmanas att sjunga med, klappa i takt eller dansa

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Läs mer om Flexlär och se digitala studiematerial

Karlsson&Schueler

Karlsson&Schueler

Podden om Folkbildningsnätet. Här möter du personerna bakom resurser och tjänster, en folkhögskolelärare eller deltagare och andra spännande personer runt Folkbildningsnätet. Karlsson och Schueler är redaktörer på Folkbildningsnätet.

Folkhögskolebibliotekens blogg

Folkhögskolebibliotekens blogg

Bibliotekarier i folkbildningen utbyter tankar och idéer. Bloggen drivs av BIFF - Bibliotek i folkbildning och folkhögskola som är en ideell, partipolitiskt obunden förening.

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.