Pedagogiska resurser för möten och lärande

Här finns verktyg och resurser för möten och lärande: Studiematerial, kommunikation, diskussion, samarbete, tv- och radioprogram nättidning och sociala medier. Det mesta av innehållet är fritt för alla att använda, men ett större utbud erbjuds till dig som loggar in.

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Vägen till arbete
Vägen till arbete

Här är ett tänkbart upplägg för deltagare på SMF, studiemotiverande folkhögskolekurs. Tanken är att få alla perspektiv; d.v.s. från arbetets betydelse till att skaffa sig mer kunskap om vilka studievägar som finns och på vilket sätt de kan finansieras. Materialet är skapat av lärare på folkhögskola

Vet du hur man virkar en disktrasa?
Artikel
Vet du hur man virkar en disktrasa?

Ett sätt att tillverka sin egen disktrasa eller tvättlapp. Den blir både en uppsugande och skrubbande trasa.

Kooperativt lärande - möte på mitten
Webbsida
Kooperativt lärande - möte på mitten

"Möte på mitten" är en enkel visuell modell som både stödjer arbetsprocessen i en grupp och blir en produkt där gruppens bästa idéer eller slutsatser står svart på vitt.

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Låna för livet! : Bör man amortera på sina bolån?
Video

Låna för livet! : Bör man amortera på sina bolån?

Ekonomiexperter resonerar kring amorteringar av bolån. Hur mycket amorterar svenskar och vad får det för effekt långsiktigt om vi inte betalar av våra lån? Kanske räknar många med att priserna på bostäder fortsätter att stiga, men vad händer om de inte gör det?

En bok, en författare : Vi säger vad du tänker
Video

En bok, en författare : Vi säger vad du tänker

Journalisten Anna-Lena Lodenius bok "Vi säger vad du tänker" är ett reportage om de nya högerpopulistiska partier som fortsätter att växa i hela Europa.

Özz sprider dålig stämning
Video

Özz sprider dålig stämning

Komikern Özz Nûjen inledde MR-dagen med ett tydligt budskap till Sveriges medborgare om betydelsen av att sprida lite dålig stämning genom att ställa obekväma frågor om mänskliga missförhållanden, särskilt till våra makthavare.

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

”Gamemaker” på Sunderby folkhögskola ”Gamemaker” på Sunderby folkhögskola

På Sunderby folkhögskola hade man en diskussion i slutet av 2014. Kunde man göra något med spelbaserat lärande? Något kreativt och skapande? Diskussionen utmynnade i distanskursen Gamemaker – en kurs i spelskapande – i samarbete med Changemaker education. 

Vi måste (digi)tala om framtiden Vi måste (digi)tala om framtiden

Det finns snart inte en enda vrå som inte är digitaliserad. Förra veckan var jag på Finlands största årliga IT-mässa för utbildning. En av presentationerna inleddes stolt med deklarationen ”Vi digitaliserar allt som går”. Hans ögon riktigt lyste av entusiasm inför denna framtid.

Själv har jag blivit lite mera betänksam. 

Läs vad Johanni Larjanko från Bildningsalliansen i Finland skriver

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Läs mer om Flexlär och se digitala studiematerial

Karlsson&Schueler

Karlsson&Schueler

Podden om Folkbildningsnätet. Här möter du personerna bakom resurser och tjänster, en folkhögskolelärare eller deltagare och andra spännande personer runt Folkbildningsnätet. Karlsson och Schueler är redaktörer på Folkbildningsnätet.

Folkhögskolebibliotekens blogg

Folkhögskolebibliotekens blogg

Bibliotekarier i folkbildningen utbyter tankar och idéer. Bloggen drivs av BIFF - Bibliotek i folkbildning och folkhögskola som är en ideell, partipolitiskt obunden förening.

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.